Tuesday, 22 May 2012

Mat og sånt!

Jeg har fått en del spørsmål om kosthold, tenkte å bruke dagens blogg til å si litt om hva jeg spiser. Det jeg ofte får høre når jeg driver kostholdsveiledning, er at sunn mat er dyrt. Kan ikke  si at jeg støtter den, men man må bruke litt mer tid på planlegging. Jeg er ingen fanatiker men følger noen prinsipper.

Har satt opp noen punkter som kan gjøre det letter å spise sundt.

Unngå halvfabrikat mat. Ferdig pakker.

Spis rene produkter kjøtt, fisk eller fugl

Spis alltid grønnsaker sammen med hovedmåltidet.

Kutt ned på sukkerholdige drikker.

Sørg for at frokosten innholder rikelig med karbohydrater, gir deg noe å gå på utover dagen.

Velg grovt brød, fullkornspasta, villris framfor fin brød og polert ris.

Gå klar av småspising på kvelden.

Dette er kanskje ikke noe nytt, men jeg har gjort dette til en vane. Jeg gjør derfor helt ubevist gode valg når jeg handler matvarer.

Rent økonomisk handler jeg alltid mat for hele uka på mandag. Jeg handler inn frosset kalkunfilet, grønnsaker og fisk billig! Egg, Salat og tunfisk .Jeg kjøper villris i store mengder på innvandrer butikker. Til frokost går det i havregryn med eplejuice. Lunch blir det salat eller omelett.

mellom treningene blir det mye banan og Litago sjokolade melk fungerer utmerket som restitusjonsdrikk. Slikt er mat budsjettet brukt opp i begynnelsen av uka. Har dermed ikke råd til utskeielser.

I helga liker jeg og kose meg drar gjerne på restaurant, eller lager noe godt hjemme. Jeg velger også sunne alternativer her biff, sushi eller god fisk med gode grønnsaker (tror vi er hjernevasket til å tro at sundt=vondt.

Sukker behovet blir trigget jo mer du spiser, derfor har jeg det aldri i hus (
Out of Sight, Out of Mind)


Jeg er vel en typisk alt eller ingenting type, jeg stiller heller ikke så mye krav til variasjon i uke dagene, men er glad i å prøve noe nytt når jeg er på restaurant.

 

 

"Det vesentlige ved lykken erikke rikdom og nytelse, men aktivitet, den frie utfoldelsen av evner, samt vennskap med gode mennesker." ~ Aristoteles

No comments:

Post a Comment